DAUPHINé LIBéRé
 
 France
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1947   Edouard Klabinski (pol)   Gino Sciardis (ita)   Fermo Camellini (ita)  
1948   Edouard Fachleitner (fra)   Paul Giguet (fra)   Jean Robic (fra)  
1949   Lucien Lazarides (fra)   Jean Robic (fra)   Fermo Camellini (ita)  
1950   Nello Lauredi (fra)   Jean-Apotre Lazarides (fra)   Jean "Bim" Diederich (lux)  
1951   Nello Lauredi (fra)   Antonin Rolland (fra)   Lucien Lazarides (fra)  
1952   Jean Dotto (fra)   Nello Lauredi (fra)   Jean Le Guilly (fra)  
1953   Lucien Teisseire (fra)   Charly Gaul (lux)   Jean Robic (fra)  
1954   Nello Lauredi (fra)   Jean-Pierre Schmitz (lux)   Pierre Molineris (fra)  
1955   Louison Bobet (fra)   Roger Walkowiak (fra)   Marcel De Mulder (bel)  
1956   Alex Close (bel)   Antonin Rolland (fra)   Fernand Picot (fra)  
1957   Marcel Rohrbach (fra)   Rene Privat (fra)   Jean-Pierre Schmitz (lux)  
1958   Louis Rostollan (fra)   Francis Pipelin (fra)   Jean-Pierre Schmitz (lux)  
1959   Henri Anglade (fra)   Raymond Mastrotto (fra)   Roger Riviere (fra)  
1960   Jean Dotto (fra)   Raymond Mastrotto (fra)   Gerard Thielin (fra)  
1961   Brian Robinson (gbr)   Raymond Mastrotto (fra)   Francois Mahe (fra)  
1962   Raymond Mastrotto (fra)   Hans Junkermann (ger)   Raymond Poulidor (fra)  
1963   Jacques Anquetil (fra)   Jose Perez Frances (esp)   Fernando Manzaneque Sanchez (esp)  
1964   Valentin Uriona Laucirica (esp)   Raymond Poulidor (fra)   Esteban Martin Jimenez (esp)  
1965   Jacques Anquetil (fra)   Raymond Poulidor (fra)   Karl-Heinz Kunde (ger)  
1966   Raymond Poulidor (fra)   Carlos Echevarria Zudaire (esp)   Francisco Gabica Billa (esp)  
1969   Raymond Poulidor (fra)   Ferdinand Bracke (bel)   Roger Pingeon (fra)  
1970   Luis Ocana Pernia (esp)   Roger Pingeon (fra)   Herman Vanspringel (bel)  
1971   Eddy Merckx (bel)   Luis Ocana Pernia (esp)   Bernard Thevenet (fra)  
1972   Luis Ocana Pernia (esp)   Bernard Thevenet (fra)   Lucien Van Impe (bel)  
1973   Luis Ocana Pernia (esp)   Bernard Thevenet (fra)   Joop Zoetemelk (ned)  
1974   Alain Santy (fra)   Raymond Poulidor (fra)   Jean-Pierre Danguillaume (fra)  
1975   Bernard Thevenet (fra)   Francesco Moser (ita)   Joop Zoetemelk (ned)  
1976   Bernard Thevenet (fra)   Vicente Lopez Carril (esp)   Raymond Delisle (fra)  
1977   Bernard Hinault (fra)   Bernard Thevenet (fra)   Lucien Van Impe (bel)  
1978   Michel Pollentier (bel)   Mariano Martinez (fra)   Francisco Galdos Gauna (esp)  
1979   Bernard Hinault (fra)   Henk Lubberding (ned)   Francisco Galdos Gauna (esp)  
1980   Johan Van Der Velde (ned)   Raymond Martin (fra)   Joaquim Agostinho (por)  
1981   Bernard Hinault (fra)   Robert Alban (fra)   Joaquim Agostinho (por)  
1982   Michel Laurent (fra)   Jean-Rene Bernaudeau (fra)   Pascal Simon (fra)  
1983   Greg Lemond (usa)   Robert Millar (gbr)   Robert Alban (fra)  
1984   Martin Ramirez Ramirez (col)   Bernard Hinault (fra)   Greg Lemond (usa)  
1985   Phil Anderson (aus)   Steven Rooks (ned)   Pierre Bazzo (fra)  
1986   Urs Zimmermann (sui)   Ronan Pensec (fra)   Joop Zoetemelk (ned)  
1987   Charles Mottet (fra)   Henry Cardenas Orduz (col)   Ronan Pensec (fra)  
1988   Luis Herrera Herrera (col)   Niki Rüttimann (sui)   Charles Mottet (fra)  
1989   Charles Mottet (fra)   Robert Millar (gbr)   Thierry Claveyrolat (fra)  
1990   Robert Millar (gbr)   Thierry Claveyrolat (fra)   Alvaro Mejia Castrillon (col)  
1991   Luis Herrera Herrera (col)   Laudelino Cubino Gonzalez (esp)   Tony Rominger (sui)  
1992   Charles Mottet (fra)   Luc Leblanc (fra)   Gianni Bugno (ita)  
1993   Laurent Dufaux (sui)   Oliverio Rincon Quintana (col)   Eric Boyer (fra)  
1994   Laurent Dufaux (sui)   Ronan Pensec (fra)   Arturas Kasputis (ltu)  
1995   Miguel Indurain Larraya (esp)   Chris Boardman (gbr)   Vicente Aparicio Vila (esp)  
1996   Miguel Indurain Larraya (esp)   Tony Rominger (sui)   Richard Virenque (fra)  
1997   Udo Bölts (ger)   Abraham Olano Manzano (esp)   Jean-Cyril Robin (fra)  
1998   Armand De Las Cuevas (fra)   Miguel-Angel Pena Caceres (esp)   Andrej Teteriuk (kaz)  
1999   Alexandre Vinokourov (kaz)   Jonathan Vaughters (usa)   Wladimir Belli (ita)  
2000   Tyler Hamilton (usa)   Haimar Zubeldia Aguirre (esp)   [DSQ] Lance Armstrong (usa)  
Alex Zülle (sui)  
2001   Christophe Moreau (fra)   Pavel Tonkov (rus)   Benoit Salmon (fra)  
2002   [DSQ] Lance Armstrong (usa)  
Floyd Landis (usa)  
Christophe Moreau (fra)   Haimar Zubeldia Aguirre (esp)  
2003   [DSQ] Lance Armstrong (usa)  
Iban Mayo Diez (esp)  
David Millar (gbr)   Francisco Mancebo Perez (esp)  
2004   Iban Mayo Diez (esp)   Tyler Hamilton (usa)   Oscar Sevilla Rivera (esp)  
2005   Inigo Landaluze Intxaurraga (esp)   Santiago Botero Echeverry (col)   Levi Leipheimer (usa)  
2006   Levi Leipheimer (usa)   Christophe Moreau (fra)   Bernhard Kohl (aut)  
2007   Christophe Moreau (fra)   Cadel Evans (aus)   Andrey Kashechkin (kaz)  
2008   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Cadel Evans (aus)   Levi Leipheimer (usa)  
2009   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Cadel Evans (aus)   Alberto Contador Velasco (esp)  
2010   Janez Brajkovic (slo)   Alberto Contador Velasco (esp)   Tejay Van Garderen (usa)  
2011   Bradley Wiggins (gbr)   Cadel Evans (aus)   Alexandre Vinokourov (kaz)  
2012   Bradley Wiggins (gbr)   Michael Rogers (aus)   Cadel Evans (aus)  
2013   Chris Froome (gbr)   Richie Porte (aus)   Daniel Moreno Fernandez (esp)  
2014   Andrew Talansky (usa)   Alberto Contador Velasco (esp)   Jurgen Van Den Broeck (bel)  
2015   Chris Froome (gbr)   Tejay Van Garderen (usa)   Rui Alberto Faria Costa (por)  
2016   Chris Froome (gbr)   Romain Bardet (fra)   Daniel Martin (irl)  
2017   Jakob Fuglsang (den)   Richie Porte (aus)   Daniel Martin (irl)  
2018   Geraint Thomas (gbr)   Adam Yates (gbr)   Romain Bardet (fra)