TOUR OF THE ALPS
 
 Italy
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
Ronde van Trentino
1979   Knut Knudsen (nor)   Francesco Moser (ita)   Roger De Vlaeminck (bel)  
1980   Francesco Moser (ita)   Tommy Prim (swe)   Gianbattista Baronchelli (ita)  
1981   Roberto Visentini (ita)   Francesco Moser (ita)   Giovanni Mantovani (ita)  
1982   Giuseppe Saronni (ita)   Francesco Moser (ita)   Gianbattista Baronchelli (ita)  
1983   Francesco Moser (ita)   Bruno Leali (ita)   Emanuele Bombini (ita)  
1984   Franco Chioccioli (ita)   Emanuele Bombini (ita)   Luciano Loro (ita)  
1987   Claudio Corti (ita)   Gianbattista Baronchelli (ita)   Tony Rominger (sui)  
1988   Urs Zimmermann (sui)   Tony Rominger (sui)   Helmut Wechselberger (aut)  
1989   Mauro-Antonio Santaromita (ita)   Claudio Chiappucci (ita)   Luca Gelfi (ita)  
1990   Gianni Bugno (ita)   Piotr Ugrumov (lat)   Leonardo Sierra Sepulveda (ven)  
1991   Leonardo Sierra Sepulveda (ven)   Massimiliano Lelli (ita)   Stephen Hodge (aus)  
1992   Claudio Chiappucci (ita)   Roberto Conti (ita)   Paolo Botarelli (ita)  
1993   Maurizio Fondriest (ita)   Claudio Chiappucci (ita)   Leonardo Sierra Sepulveda (ven)  
1994   Moreno Argentin (ita)   Evgeni Berzin (rus)   Francesco Casagrande (ita)  
1995   Heinz Imboden (sui)   Mariano Piccoli (ita)   Francesco Frattini (ita)  
1996   Wladimir Belli (ita)   Enrico Zaina (ita)   Nelson Rodriguez Serna (col)  
1997   Luc Leblanc (fra)   Pavel Tonkov (rus)   Leonardo Piepoli (ita)  
1998   Paolo Savoldelli (ita)   Dario Frigo (ita)   Francesco Casagrande (ita)  
1999   Paolo Savoldelli (ita)   Gilberto Simoni (ita)   Marco Pantani (ita)  
2000   Simone Borgheresi (ita)   Niklas Axelsson (swe)   Paolo Savoldelli (ita)  
2001   Francesco Casagrande (ita)   Leonardo Piepoli (ita)   Raimondas Rumsas (ltu)  
2002   Francesco Casagrande (ita)   Julio Perez Cuapio (mex)   Gilberto Simoni (ita)  
2003   Gilberto Simoni (ita)   Stefano Garzelli (ita)   Tadej Valjavec (slo)  
2004   Damiano Cunego (ita)   Jure Golcer (slo)   Gilberto Simoni (ita)  
2005   Julio Perez Cuapio (mex)   Evgeni Petrov (rus)   Sergio Ghisalberti (ita)  
2006   Damiano Cunego (ita)   Luca Mazzanti (ita)   Eddy Ratti (ita)  
2007   Damiano Cunego (ita)   Michele Scarponi (ita)   Luca Mazzanti (ita)  
2008   Vincenzo Nibali (ita)   Stefano Garzelli (ita)   Domenico Pozzovivo (ita)  
2009   Ivan Basso (ita)   Janez Brajkovic (slo)   Przemyslaw Niemiec (pol)  
2010   Alexandre Vinokourov (kaz)   Riccardo Ricco (ita)   Domenico Pozzovivo (ita)  
2011   Michele Scarponi (ita)   Tiago Jose Pinto Machado (por)   Luca Ascani (ita)  
2012   Domenico Pozzovivo (ita)   Damiano Cunego (ita)   Sylwester Szmyd (pol)  
2013   Vincenzo Nibali (ita)   Mauro Santambrogio (ita)   Maxime Bouet (fra)  
2014   Cadel Evans (aus)   Domenico Pozzovivo (ita)   Przemyslaw Niemiec (pol)  
2015   Richie Porte (aus)   Mikel Landa Meana (esp)   Leopold K├Ânig (cze)  
2016   Mikel Landa Meana (esp)   Tanel Kangert (est)   Jakob Fuglsang (den)  
Tour of the Alps
2017   Geraint Thomas (gbr)   Thibaut Pinot (fra)   Domenico Pozzovivo (ita)