GP WALLONE
 
 Belgium
 

Palmares | More
Year   1   2   3  
GP Wallone
1935   Gustave De Greef (bel)   Joseph Vanderhaegen (bel)   Leopold Gerard (bel)  
1936   Adolf Braeckeveldt (bel)   Antonio Fabris (ita)   Constant Struyven (bel)  
1937   Karel Tersago (bel)   Rene Pedroli (sui)   Pierre Houbrechts (bel)  
1938   Adolf Braeckeveldt (bel)   Frans Demondt (bel)   Leopold Van Den Bossche (bel)  
1939   Adolf Braeckeveldt (bel)   Adelin Van Simaeys (bel)   Georges Christiaens (bel)  
1942   Maurice Van Herzele (bel)   Emiel Faignaert (bel)   Jef Moerenhout (bel)  
1943   Ward Van Dijck (bel)   Richard Depoorter (bel)   Albert Ritserveldt (bel)  
1944   Joseph Somers (bel)   Eugene Jacobs (bel)   Lode Poels (bel)  
1949   Jacques Geus (bel)   Rene Walschot (bel)   Jan Van Steen (bel)  
Liege - Courcelles
1950   Jozef Verhaert (bel)   Nello Sforacchi (ita)   Edward Van Ende (bel)  
GP Wallone
1970   Ferdinand Bracke (bel)   Eddy Beugels (ned)   Georges Pintens (bel)  
1971   Felice Gimondi (ita)   Walter Godefroot (bel)   Georges Pintens (bel)  
1972   Emiel Cambre (bel)   Jos Van Der Vleuten (ned)   Georges Barras (bel)  
1973   Albert Van Vlierberghe (bel)   Gerard Besnard (fra)   Walter Godefroot (bel)  
1974   Frans Verbeeck (bel)   Freddy Maertens (bel)   Roger De Vlaeminck (bel)  
1975   Andre Dierickx (bel)   Eddy Merckx (bel)   Ferdinand Bracke (bel)  
1976   Herman Vanspringel (bel)   Freddy Maertens (bel)   Frans Verbeeck (bel)  
1977   Walter Planckaert (bel)   Marc Demeyer (bel)   Willem Peeters (bel)  
1978   Willem Peeters (bel)   Albert Van Vlierberghe (bel)   Jacques Martin (bel)  
1979   Leo Van Vliet (ned)   Jean-Rene Bernaudeau (fra)   Fedor Den Hertog (ned)  
1980   Willy De Geest (bel)   Jacques Martin (bel)   Claude Criquielion (bel)  
1981   Walter Dalgal (bel)   Charles Jochums (bel)   Patrick Versluys (bel)  
1982   Hennie Kuiper (ned)   Gerard Veldscholten (ned)   Jos Jacobs (bel)  
1983   Stephen Roche (irl)   Eric Vanderaerden (bel)   Phil Anderson (aus)  
1984   Frank Hoste (bel)   Claude Criquielion (bel)   Paul Sherwen (gbr)  
1985   Marc Madiot (fra)   Joop Zoetemelk (ned)   Claude Criquielion (bel)  
1986   Steven Rooks (ned)   Michel Dernies (bel)   Patrick Versluys (bel)  
1987   Pascal Poisson (fra)   Jan Nevens (bel)  
1988   Claude Criquielion (bel)   Laurent Fignon (fra)   Charles Mottet (fra)  
1989   Thomas Wegm├╝ller (sui)   Robert Millar (gbr)   Jos Van Aert (ned)  
1990   Luc Leblanc (fra)   Michel Dernies (bel)   Johan Bruyneel (bel)  
1991   Frank Van Den Abeele (bel)   Johan Bruyneel (bel)   Sammie Moreels (bel)  
1992   Danny Nelissen (ned)   Marc Bouillon (bel)   Sammie Moreels (bel)  
1993   Patrick Evenepoel (bel)   Raymond Meijs (ned)   Mario De Clercq (bel)  
1994   Peter Farazijn (bel)   Udo B├Âlts (ger)   Jan Nevens (bel)  
1995   Andrea Chiurato (ita)   Maarten Den Bakker (ned)   Fausto Dotti (ita)  
1996   Franco Ballerini (ita)   Bo Hamburger (den)   Frank Corvers (bel)  
1997   Dimitri Konychev (rus)   Laurent Madouas (fra)   Davide Casarotto (ita)  
1998   Udo B├Âlts (ger)   Rik Verbrugghe (bel)   Stephane Heulot (fra)  
1999   Patrick Jonker (aus)   Leon Van Bon (ned)   Koos Moerenhout (ned)  
2000   Alberto Elli (ita)   Didier Rous (fra)   Kurt Van De Wouwer (bel)  
2001   Axel Merckx (bel)   Tom Stremersch (bel)   Scott Sunderland (aus)  
2002   Dave Bruylandts (bel)   Lennie Kristensen (den)   Nicolas Fritsch (fra)  
2003   Dave Bruylandts (bel)   Marek Rutkiewicz (pol)   Mickael Pichon (fra)  
2004   Nick Nuyens (bel)   Philippe Gilbert (bel)   Jerome Pineau (fra)  
2005   Nick Nuyens (bel)   Bjorn Leukemans (bel)   Igor Abakumov (bel)  
2006   Philippe Gilbert (bel)   Nick Nuyens (bel)   William Bonnet (fra)  
2007   Bert De Waele (bel)   Cedric Vasseur (fra)   Thor Hushovd (nor)  
2008   Stefano Garzelli (ita)   Giovanni Visconti (ita)   Jerome Pineau (fra)  
2009   Nick Nuyens (bel)   Allan Davis (aus)   Roy Sentjens (bel)  
2010   Paul Martens (ger)   Riccardo Ricco (ita)   Cadel Evans (aus)  
2011   Philippe Gilbert (bel)   Julien Simon (fra)   Bjorn Leukemans (bel)  
2012   Julien Simon (fra)   Greg Van Avermaet (bel)   Bjorn Leukemans (bel)  
2013   Jan Bakelants (bel)   Thomas Voeckler (fra)   Mathias Frank (sui)  
2014   Greg Van Avermaet (bel)   Tony Gallopin (fra)   Jan Bakelants (bel)  
2015   Jens Debusschere (bel)   Jan Bakelants (bel)   Christophe Laporte (fra)  
2016   Tony Gallopin (fra)   Petr Vakoc (cze)   J├ęr├┤me Baugnies (bel)  
2017   Tim Wellens (bel)   Tony Gallopin (fra)   Julien Simon (fra)  

3 victories: Adolf Braeckeveldt (bel), Nick Nuyens (bel)
2 victories: Dave Bruylandts (bel), Philippe Gilbert (bel)