LA FLèCHE WALLONNE
 
 Belgium
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1936   Philemon De Meersman (bel)   Alfons Verniers (bel)   Camiel Michielsen (bel)  
1937   Adolf Braeckeveldt (bel)   Marcel Kint (bel)   Albert Perikel (bel)  
1938   Emile Masson (bel)   Sylvere Maes (bel)   Cyrille Dubois (bel)  
1939   Edmond Delathouwer (bel)   Huub Sijen (ned)   Albert Perikel (bel)  
1941   Sylvain Grysolle (bel)   Gustaaf Van Overloop (bel)   Jacques Geus (bel)  
1942   Karel Thys (bel)   Frans Bonduel (bel)   Jacques Geus (bel)  
1943   Marcel Kint (bel)   Georges Claes (bel)   Desire Keteleer (bel)  
1944   Marcel Kint (bel)   Alberic Schotte (bel)   Marcel Quertinmont (bel)  
1945   Marcel Kint (bel)   Lucien Vlaemynck (bel)   Andre Maelbrancke (bel)  
1946   Desire Keteleer (bel)   Rene Walschot (bel)   Ward Van Dijck (bel)  
1947   Ernest Sterckx (bel)   Maurice Desimpelaere (bel)   Gustaaf Van Overloop (bel)  
1948   Fermo Camellini (ita)   Alberic Schotte (bel)   Camille Beeckman (bel)  
1949   Rik Van Steenbergen (bel)   Edward Peeters (bel)   Fausto Coppi (ita)  
1950   Fausto Coppi (ita)   Raymond Impanis (bel)   Jan Storms (bel)  
1951   Ferdi Kübler (sui)   Gino Bartali (ita)   Jean Robic (fra)  
1952   Ferdi Kübler (sui)   Stan Ockers (bel)   Raymond Impanis (bel)  
1953   Stan Ockers (bel)   Ferdi Kübler (sui)   Loretto Petrucci (ita)  
1954   Germain Derycke (bel)   Ferdi Kübler (sui)   Jan De Valck (bel)  
1955   Stan Ockers (bel)   Alfons Van Den Brande (bel)   Stanislas Bober (fra)  
1956   Richard Van Genechten (bel)   Sante Ranucci (ita)   Andre Vlayen (bel)  
1957   Raymond Impanis (bel)   Rene Privat (fra)   Victor Wartel (bel)  
1958   Rik Van Steenbergen (bel)   Joseph Planckaert (bel)   Pierre Everaert (fra)  
1959   Jos Hoevenaers (bel)   Marcel Janssens (bel)   Frans Schoubben (bel)  
1960   Pino Cerami (ita)   Pierre Beuffeuil (fra)   Constant Goossens (bel)  
1961   Willy Vannitsen (bel)   Jean Graczyk (fra)   Frans Aerenhouts (bel)  
1962   Henri De Wolf (bel)   Pino Cerami (ita)   Hans Junkermann (ger)  
1963   Raymond Poulidor (fra)   Jan Janssen (ned)   Peter Post (ned)  
1964   Gilbert Desmet (bel)   Jan Janssen (ned)   Peter Post (ned)  
1965   Roberto Poggiali (ita)   Felice Gimondi (ita)   Tom Simpson (gbr)  
1966   Michele Dancelli (ita)   Lucien Aimar (fra)   Rudi Altig (ger)  
1967   Eddy Merckx (bel)   Peter Post (ned)   Willy Bocklant (bel)  
1968   Rik Van Looy (bel)   Jose Samyn (fra)   Jan Janssen (ned)  
1969   Jos Huysmans (bel)   Eric De Vlaeminck (bel)   Eric Leman (bel)  
1970   Eddy Merckx (bel)   Georges Pintens (bel)   Eric De Vlaeminck (bel)  
1971   Roger De Vlaeminck (bel)   Frans Verbeeck (bel)   Jos De Schoenmaecker (bel)  
1972   Eddy Merckx (bel)   Raymond Poulidor (fra)   Willy Vanneste (bel)  
1973   Andre Dierickx (bel)   Eddy Merckx (bel)   Frans Verbeeck (bel)  
1974   Frans Verbeeck (bel)   Roger De Vlaeminck (bel)  
1975   Andre Dierickx (bel)   Frans Verbeeck (bel)   Eddy Merckx (bel)  
1976   Joop Zoetemelk (ned)   Frans Verbeeck (bel)   Freddy Maertens (bel)  
1977   Francesco Moser (ita)   Giuseppe Saronni (ita)  
1978   Michel Laurent (fra)   Gianbattista Baronchelli (ita)   Dietrich Thurau (ger)  
1979   Bernard Hinault (fra)   Giuseppe Saronni (ita)   Bernt Johansson (swe)  
1980   Giuseppe Saronni (ita)   Sven-Ake Nilsson (swe)   Bernard Hinault (fra)  
1981   Daniel Willems (bel)   Adri Van Der Poel (ned)   Guido Van Calster (bel)  
1982   Mario Beccia (ita)   Jostein Wilmann (nor)   Paul Haghedooren (bel)  
1983   Bernard Hinault (fra)   Rene Bittinger (fra)   Hubert Seiz (sui)  
1984   Kim Andersen (den)   William Tackaert (bel)   Heddie Nieuwdorp (ned)  
1985   Claude Criquielion (bel)   Moreno Argentin (ita)   Laurent Fignon (fra)  
1986   Laurent Fignon (fra)   Jean-Claude Leclercq (fra)   Claude Criquielion (bel)  
1987   Jean-Claude Leclercq (fra)   Claude Criquielion (bel)   Rolf Gölz (ger)  
1988   Rolf Gölz (ger)   Moreno Argentin (ita)   Steven Rooks (ned)  
1989   Claude Criquielion (bel)   Steven Rooks (ned)   Willem Van Eynde (bel)  
1990   Moreno Argentin (ita)   Jean-Claude Leclercq (fra)  
1991   Moreno Argentin (ita)   Claude Criquielion (bel)   Claudio Chiappucci (ita)  
1992   Giorgio Furlan (ita)   Gerard Rue (fra)   Davide Cassani (ita)  
1993   Maurizio Fondriest (ita)   Gerard Rue (fra)   Claudio Chiappucci (ita)  
1994   Moreno Argentin (ita)   Giorgio Furlan (ita)   Evgeni Berzin (rus)  
1995   Laurent Jalabert (fra)   Maurizio Fondriest (ita)   Evgeni Berzin (rus)  
1996   Lance Armstrong (usa)   Didier Rous (fra)   Maurizio Fondriest (ita)  
1997   Laurent Jalabert (fra)   Luc Leblanc (fra)   Alex Zülle (sui)  
1998   Bo Hamburger (den)   Frank Vandenbroucke (bel)   Alberto Elli (ita)  
1999   Michele Bartoli (ita)   Maarten Den Bakker (ned)   Mario Aerts (bel)  
2000   Francesco Casagrande (ita)   Rik Verbrugghe (bel)   Laurent Jalabert (fra)  
2001   Rik Verbrugghe (bel)   Ivan Basso (ita)   Jörg Jaksche (ger)  
2002   Mario Aerts (bel)   Unai Etxebarria Arana (ven)   Michele Bartoli (ita)  
2003   Igor Astarloa Ascasibar (esp)   Aitor Osa Eizaguirre (esp)   Alexandre Chefer (kaz)  
2004   Davide Rebellin (ita)   Danilo Di Luca (ita)   Matthias Kessler (ger)  
2005   Danilo Di Luca (ita)   Kim Kirchen (lux)   Davide Rebellin (ita)  
2006   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Samuel Sanchez Gonzalez (esp)   Karsten Kroon (ned)  
2007   Davide Rebellin (ita)   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Danilo Di Luca (ita)  
2008   Kim Kirchen (lux)   Cadel Evans (aus)   Damiano Cunego (ita)  
2009   Davide Rebellin (ita)   Andy Schleck (lux)   Damiano Cunego (ita)  
2010   Cadel Evans (aus)   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Alberto Contador Velasco (esp)  
2011   Philippe Gilbert (bel)   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Samuel Sanchez Gonzalez (esp)  
2012   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Michael Albasini (sui)   Philippe Gilbert (bel)  
2013   Daniel Moreno Fernandez (esp)   Sergio Luis Henao Montoya (col)   Carlos Alberto Betancur Gomez (col)  
2014   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Daniel Martin (irl)   Michal Kwiatkowski (pol)  
2015   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Julian Alaphilippe (fra)   Michael Albasini (sui)  
2016   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Julian Alaphilippe (fra)   Daniel Martin (irl)  
2017   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Daniel Martin (irl)   Dylan Teuns (bel)