VOLTA A CATALUNYA
 
 Spain
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1911   Sebastian Masdeu (esp)   Jose Magdalena (esp)   Vicente Blanco (esp)  
1912   Jose Magdalena (esp)   Joaquin Marti (esp)   Antonio Crespo (esp)  
1913   Juan Marti (esp)   Antonio Crespo (esp)   Guillermo Anton (esp)  
1920   Jose Pelletier (fra)   Jose Nat (fra)   Jaime Janer (esp)  
1923   Maurice Ville (fra)   Jose Pelletier (fra)   Jose Nat (fra)  
1924   Mucio Miquel (esp)   Teodoro Monteys (esp)   Victorino Otero (esp)  
1925   Mucio Miquel (esp)   Jaime Janer (esp)   Teodoro Monteys (esp)  
1926   Victor Fontan (fra)   Mucio Miquel (esp)   Mariano Canardo Lacasta (esp)  
1927   Victor Fontan (fra)   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Georges Cuvelier (fra)  
1928   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Mucio Miquel (esp)   Julio Borras (esp)  
1929   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Jean Aerts (bel)   Arturo Bresciani (ita)  
1930   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Marcel Maurel (fra)   Ricardo Montero Hernandez (esp)  
1931   Salvador Cardona Balbastre (esp)   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Aleardo Simoni (ita)  
1932   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Domenico Piemontesi (ita)   Isidro Figueras (esp)  
1933   Alfredo Bovet (ita)   Ambrogio Morelli (ita)   Antoine Dignef (bel)  
1934   Bernardo Rogora (ita)   Alfons Deloor (bel)   Nino Sella (ita)  
1935   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Federico Ezquerra (esp)   Jozef Huts (bel)  
1936   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Frans Bonduel (bel)   Juan Gimeno (esp)  
1939   Mariano Canardo Lacasta (esp)   Diego Chafer (esp)   Fermin Trueba Perez (esp)  
1940   Christophe Didier (lux)   Mathias Clemens (lux)   Mariano Canardo Lacasta (esp)  
1941   Antonio Andres Sancho (esp)   Andres Canais (esp)   Jose Campama Roca (esp)  
1942   Federico Ezquerra (esp)   Julian Berrendero Martin (esp)   Diego Chafer (esp)  
1943   Julian Berrendero Martin (esp)   Vicente Miro (esp)   Antonio Destrieux (esp)  
1944   Miguel Casas (esp)   Dalmacio Langarica Lizasoain (esp)   Vicente Miro (esp)  
1945   Bernardo Ruiz Navarette (esp)   Juan Gimeno (esp)   Robert Zimmermann (sui)  
1946   Julian Berrendero Martin (esp)   Gottfried Weilenmann (sui)   Bernardo Capo Plomer (esp)  
1947   Emilio Rodriguez Barros (esp)   Miguel Gual Bauza (esp)   Georges Aeschlimann (sui)  
1948   Emilio Rodriguez Barros (esp)   Giuliano Bresci (ita)   Ezio Cecchi (ita)  
1949   Emile Rol (fra)   Miguel Poblet Orriols (esp)   Robert Desbats (fra)  
1950   Antonio Gelabert Amengual (esp)   Jose Serra Gil (esp)   Francisco Masip Llop (esp)  
1951   Primo Volpi (ita)   Francisco Masip Llop (esp)   Manolo Rodriguez Barros (esp)  
1952   Miguel Poblet Orriols (esp)   Adolfo Grosso (ita)   Jose Serra Gil (esp)  
1953   Salvador Botella (esp)   Francisco Masip Llop (esp)   Jose Serra Gil (esp)  
1954   Walter Serena (ita)   Alberto Sant Alenta (esp)   Miguel Poblet Orriols (esp)  
1955   Jose Gomez Del Moral (esp)   Gabriel Company Bauza (esp)   Emilio Rodriguez Barros (esp)  
1956   Aniceto Utset (esp)   Vicente Iturat (esp)   Francisco Masip Llop (esp)  
1957   Jesus Lorono Artega (esp)   Salvador Botella (esp)   Rene Marigil Domingo (esp)  
1958   Richard Van Genechten (bel)   Gabriel Mas Arbona (esp)   Aniceto Utset (esp)  
1959   Salvador Botella (esp)   Fernando Manzaneque Sanchez (esp)   Jose Herrero Berrendero (esp)  
1960   Miguel Poblet Orriols (esp)   Jose Perez Frances (esp)   Emilio Cruz Diaz (esp)  
1961   Henri Duez (fra)   Juan Jorge Nicolau Moria (esp)   Juan Manuel Menendez Gomez (esp)  
1962   Antonio Karmany Mestres (esp)   Manuel Martin Pinera (esp)   Gines Garcia Peran (esp)  
1963   Joseph Novales (fra)   Angelino Soler Romaguera (esp)   Antonio Suarez Vasquez (esp)  
1964   Joseph Carrara (fra)   Giovanni Fabbri (ita)   Jose Maria Errandonea Urtizberea (esp)  
1965   Antonio Gomez Del Moral (esp)   Carlos Echevarria Zudaire (esp)   Roberto Poggiali (ita)  
1966   Arie Den Hartog (ned)   Jacques Anquetil (fra)   Paul Gutty (fra)  
1967   Jacques Anquetil (fra)   Antonio Gomez Del Moral (esp)   Robert Hagmann (sui)  
1968   Eddy Merckx (bel)   Felice Gimondi (ita)   Giancarlo Ferretti (ita)  
1969   Mariano Diaz Diaz (esp)   Franco Bitossi (ita)   Jesus Manzaneque Sanchez (esp)  
1970   Franco Bitossi (ita)   Francisco Galdos Gauna (esp)   Bernard Labourdette (fra)  
1971   Luis Ocana Pernia (esp)   Bernard Labourdette (fra)   Domingo Perurena Tellechea (esp)  
1972   Felice Gimondi (ita)   Jose-Antonio Gonzalez Linares (esp)   Antonio Martos Aguilar (esp)  
1973   Domingo Perurena Tellechea (esp)   Jesus Manzaneque Sanchez (esp)   Antonio Martos Aguilar (esp)  
1974   Bernard Thevenet (fra)   Andres Oliva Sanchez (esp)   Domingo Perurena Tellechea (esp)  
1975   Fausto Bertoglio (ita)   Michel Laurent (fra)   Jose Freitas Martins (por)  
1976   Enrique Martinez Heredia (esp)   Ronald De Witte (bel)   Agustin Tamames Iglesias (esp)  
1977   Freddy Maertens (bel)   Johan De Muynck (bel)   Joop Zoetemelk (ned)  
1978   Francesco Moser (ita)   Francisco Galdos Gauna (esp)   Pedro Torres Cruces (esp)  
1979   Vicente Belda Vicedo (esp)   Pedro Vilardebo Vila (esp)   Christian Jourdan (fra)  
1980   Marino Lejarreta Arrizabalaga (esp)   Johan Van Der Velde (ned)   Vicente Belda Vicedo (esp)  
1981   Faustino Ruperez Rincon (esp)   Serge Demierre (sui)   Marino Lejarreta Arrizabalaga (esp)  
1982   Alberto Fernandez Blanco (esp)   Pedro Munoz Rodriguez (esp)   Julian Gorospe Artabe (esp)  
1983   Jose Recio Ariza (esp)   Faustino Ruperez Rincon (esp)   Julius Thalmann (sui)  
1984   Sean Kelly (irl)   Pedro Munoz Rodriguez (esp)   Angel Arroyo Lanchas (esp)  
1985   Robert Millar (gbr)   Sean Kelly (irl)   Julian Gorospe Artabe (esp)  
1986   Sean Kelly (irl)   Alvaro Pino Counago (esp)   Charles Mottet (fra)  
1987   Alvaro Pino Counago (esp)   Angel Arroyo Lanchas (esp)   Ignacio Gaston Crespo (esp)  
1988   Miguel Indurain Larraya (esp)   Laudelino Cubino Gonzalez (esp)   Marino Lejarreta Arrizabalaga (esp)  
1989   Marino Lejarreta Arrizabalaga (esp)   Pedro Delgado Robledo (esp)   Alvaro Pino Counago (esp)  
1990   Laudelino Cubino Gonzalez (esp)   Marino Lejarreta Arrizabalaga (esp)   Pedro Delgado Robledo (esp)  
1991   Miguel Indurain Larraya (esp)   Pedro Delgado Robledo (esp)   Alex Z├╝lle (sui)  
1992   Miguel Indurain Larraya (esp)   Tony Rominger (sui)   Antonio Martin Velasco (esp)  
1993   Alvaro Mejia Castrillon (col)   Maurizio Fondriest (ita)   Antonio Martin Velasco (esp)  
1994   Claudio Chiappucci (ita)   Fernando Escartin Coti (esp)   Pedro Delgado Robledo (esp)  
1995   Laurent Jalabert (fra)   Melchor Mauri Prat (esp)   Jesus Montoya Alarcon (esp)  
1996   Alex Z├╝lle (sui)   Patrick Jonker (aus)   Marco Fincato (ita)  
1997   Fernando Escartin Coti (esp)   Angel-Luis Casero Moreno (esp)   Miguel Zarrabeitia Uranga (esp)  
1998   Hernan Buenahora Gutierrez (col)   Georg Totschnig (aut)   Fernando Escartin Coti (esp)  
1999   Manuel Beltran Martinez (esp)   Roberto Heras Hernandez (esp)   Jose-Maria Jimenez Sastre (esp)  
2000   Jose-Maria Jimenez Sastre (esp)   Oscar Sevilla Ribera (esp)   Leonardo Piepoli (ita)  
2001   Joseba Beloki Dorronsoro (esp)   Igor Gonzalez De Galdeano Aranzabal (esp)   Fernando Escartin Coti (esp)  
2002   Roberto Heras Hernandez (esp)   Aitor Garmendia Arbilla (esp)   Luis Perez Rodriguez (esp)  
2003   Jose Antonio Pecharroman Fabian (esp)   Roberto Heras Hernandez (esp)   Koldo Gil Perez (esp)  
2004   Miguel-Angel Martin Perdiguero (esp)   Vladimir Karpets (rus)   Roberto Laiseka Jaio (esp)  
2005   Yaroslav Popovych (ukr)   Leonardo Piepoli (ita)   David Moncoutie (fra)  
2006   David Canada Garcia (esp)   Santiago Botero Echeverry (col)   Christophe Moreau (fra)  
2007   Vladimir Karpets (rus)   Michael Rogers (aus)   Denis Menchov (rus)  
2008   Gustavo Cesar Veloso (esp)   Rigoberto Uran Uran (col)   Remi Pauriol (fra)  
2009   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Daniel Martin (irl)   Haimar Zubeldia Aguirre (esp)  
2010   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Xavier Tondo Volpini (esp)   Rein Taaram├Ąe (est)  
2011   [DSQ] Alberto Contador Velasco (esp)  
Michele Scarponi (ita)  
Daniel Martin (irl)   Chris Horner (usa)  
2012   Michael Albasini (sui)   Samuel Sanchez Gonzalez (esp)   Jurgen Van Den Broeck (bel)  
2013   Daniel Martin (irl)   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Michele Scarponi (ita)  
2014   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Alberto Contador Velasco (esp)   Tejay Van Garderen (usa)  
2015   Richie Porte (aus)   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Domenico Pozzovivo (ita)  
2016   Nairo Alexander Quintana Rojas (col)   Alberto Contador Velasco (esp)   Daniel Martin (irl)  
2017   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Alberto Contador Velasco (esp)   Marc Soler Gimenez (esp)