AMSTEL GOLD RACE
 
 Netherlands
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1966   Jean Stablinski (fra)   Bernard Vandekerckhove (bel)   Jan Hugens (ned)  
1967   Arie Den Hartog (ned)   Cees Lute (ned)   Harry Steevens (ned)  
1968   Harry Steevens (ned)   Roger Rosiers (bel)   Daniel Vanryckeghem (bel)  
1969   Guido Reybrouck (bel)   Jos Huysmans (bel)   Eddy Merckx (bel)  
1970   Georges Pintens (bel)   Willy Vanneste (bel)   Andre Dierickx (bel)  
1971   Frans Verbeeck (bel)   Gerben Karstens (ned)   Roger Rosiers (bel)  
1972   Walter Planckaert (bel)   Willy De Geest (bel)   Joop Zoetemelk (ned)  
1973   Eddy Merckx (bel)   Frans Verbeeck (bel)   Herman Vanspringel (bel)  
1974   Gerrie Knetemann (ned)   Walter Planckaert (bel)   Walter Godefroot (bel)  
1975   Eddy Merckx (bel)   Freddy Maertens (bel)   Joseph Bruyere (bel)  
1976   Freddy Maertens (bel)   Jan Raas (ned)   Luc Leman (bel)  
1977   Jan Raas (ned)   Gerrie Knetemann (ned)   Hennie Kuiper (ned)  
1978   Jan Raas (ned)   Francesco Moser (ita)   Joop Zoetemelk (ned)  
1979   Jan Raas (ned)   Henk Lubberding (ned)   Sven-Ake Nilsson (swe)  
1980   Jan Raas (ned)   Fons De Wolf (bel)   Sean Kelly (irl)  
1981   Bernard Hinault (fra)   Roger De Vlaeminck (bel)   Fons De Wolf (bel)  
1982   Jan Raas (ned)   Stephen Roche (irl)   Gregor Braun (ger)  
1983   Phil Anderson (aus)   Jan Bogaert (bel)   Jan Raas (ned)  
1984   Jacques Hanegraaf (ned)   Kim Andersen (den)   Patrick Versluys (bel)  
1985   Gerrie Knetemann (ned)   Josef Lieckens (bel)   Johnny Broers (ned)  
1986   Steven Rooks (ned)   Joop Zoetemelk (ned)   Ronny Van Holen (bel)  
1987   Joop Zoetemelk (ned)   Steven Rooks (ned)   Malcolm Elliott (gbr)  
1988   Jelle Nijdam (ned)   Steven Rooks (ned)   Claude Criquielion (bel)  
1989   Eric Van Lancker (bel)   Claude Criquielion (bel)   Steve Bauer (can)  
1990   Adri Van Der Poel (ned)   Luc Roosen (bel)   Jelle Nijdam (ned)  
1991   Frans Maassen (ned)   Maurizio Fondriest (ita)   Dirk De Wolf (bel)  
1992   Olaf Ludwig (ger)   Johan Museeuw (bel)   Dimitri Konychev (rus)  
1993   Rolf J√§rmann (sui)   Gianni Bugno (ita)   Jens Heppner (ger)  
1994   Johan Museeuw (bel)   Bruno Cenghialta (ita)   Marco Saligari (ita)  
1995   Mauro Gianetti (sui)   Davide Cassani (ita)   Beat Zberg (sui)  
1996   Stefano Zanini (ita)   Mauro Bettin (ita)   Johan Museeuw (bel)  
1997   Bjarne Riis (den)   Andrea Tafi (ita)   Beat Zberg (sui)  
1998   Rolf J√§rmann (sui)   Maarten Den Bakker (ned)   Michele Bartoli (ita)  
1999   Michael Boogerd (ned)   [DSQ] Lance Armstrong (usa)   Gabriele Missaglia (ita)  
2000   Erik Zabel (ger)   Michael Boogerd (ned)   Markus Zberg (sui)  
2001   Erik Dekker (ned)   [DSQ] Lance Armstrong (usa)   Serge Baguet (bel)  
2002   Michele Bartoli (ita)   Sergei Ivanov (rus)   Michael Boogerd (ned)  
2003   Alexandre Vinokourov (kaz)   Michael Boogerd (ned)   Danilo Di Luca (ita)  
2004   Davide Rebellin (ita)   Michael Boogerd (ned)   Paolo Bettini (ita)  
2005   Danilo Di Luca (ita)   [DSQ] Michael Boogerd (ned)   Mirko Celestino (ita)  
2006   Fr√§nk Schleck (lux)   Steffen Wesemann (sui)   [DSQ] Michael Boogerd (ned)  
2007   Stefan Schumacher (ger)   Davide Rebellin (ita)   Danilo Di Luca (ita)  
2008   Damiano Cunego (ita)   Fr√§nk Schleck (lux)   Alejandro Valverde Belmonte (esp)  
2009   Sergei Ivanov (rus)   Karsten Kroon (ned)   Robert Gesink (ned)  
2010   Philippe Gilbert (bel)   Ryder Hesjedal (can)   Enrico Gasparotto (ita)  
2011   Philippe Gilbert (bel)   Joaquim Rodriguez Oliver (esp)   Simon Gerrans (aus)  
2012   Enrico Gasparotto (ita)   Jelle Vanendert (bel)   Peter Sagan (svk)  
2013   Roman Kreuziger (cze)   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Simon Gerrans (aus)  
2014   Philippe Gilbert (bel)   Jelle Vanendert (bel)   Simon Gerrans (aus)  
2015   Michal Kwiatkowski (pol)   Alejandro Valverde Belmonte (esp)   Michael Matthews (aus)  
2016   Enrico Gasparotto (ita)   Michael Valgren Andersen (den)   Sonny Colbrelli (ita)  
2017   Philippe Gilbert (bel)   Michal Kwiatkowski (pol)   Michael Albasini (sui)