WORLD CHAMPIONSHIPS
 

Palmares | Statistics | More
Year      1   2   3  
1958       Elsy Jacobs (lux)   Tamara Novikova (urs)   Maria Lukchina (urs)  
1959       Yvonne Reynders (bel)   Aina Puronen (urs)   Vera Gorbatcheva (urs)  
1960       Beryl Burton (gbr)   Rosa Sels (bel)   Elisabeth Kleinhans-Eicholz (ger)  
1961       Yvonne Reynders (bel)   Beryl Burton (gbr)   Elsy Jacobs (lux)  
1962       Marie-Rose Gaillard (bel)   Yvonne Reynders (bel)   Marie-Thérèse Naessens (bel)  
1963       Yvonne Reynders (bel)   Rosa Sels (bel)   Aina Puronen (urs)  
1964       Emilia Sonka (urs)   Galina Yudina (urs)   Rosa Sels (bel)  
1965       Elisabeth Kleinhans-Eicholz (ger)   Yvonne Reynders (bel)   Aina Puronen (urs)  
1966       Yvonne Reynders (bel)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)   Aina Puronen (urs)  
1967       Beryl Burton (gbr)   Lubov Zadoroznaya (urs)   Anna Konkina (urs)  
1968       Keetie Van Oosten-Hage (ned)   Bajba Tsaune (urs)   Morena Tartagni (ita)  
1969       Audrey McElmury (usa)   Bernadette Swinnerton (gbr)   Nina Trofimova (urs)  
1970       Anna Konkina (urs)   Morena Tartagni (ita)   Raisa Obodovskaya (urs)  
1971       Anna Konkina (urs)   Morena Tartagni (ita)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)  
1972       Geneviève Gambillon (fra)   Lubov Zadoroznaya (urs)   Anna Konkina (urs)  
1973       Nicole Vandenbroeck (bel)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)   Valentina Rebrovskaja (urs)  
1974       Geneviève Gambillon (fra)   Bajba Tsaune (urs)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)  
1975       Tineke Kole-Fopma (ned)   Geneviève Gambillon (fra)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)  
1976       Keetie Van Oosten-Hage (ned)   Luigina Bissoli (ita)   Yvonne Reynders (bel)  
1977       Josiane Bost (fra)   Connie Carpenter (usa)   Minnie Brinkhof-Nieuwenhuis (ned)  
1978       Beate Habetz (ger)   Keetie Van Oosten-Hage (ned)   Emanuelle Lorenzon (ita)  
1979       Petra De Bruin (ned)   Jenny De Smet (bel)   Beate Habetz (ger)  
1980       Beth Heiden (usa)   Tuulikki Jahre (swe)   Amanda Jones (gbr)  
1981       Ute Enzenauer (ger)   Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Connie Carpenter (usa)  
1982       Amanda Jones (gbr)   Maria Canins (ita)   Gerda Sierens (bel)  
1983       Marianne Berglund (swe)   Rebecca Twigg (usa)   Maria Canins (ita)  
1985       Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Maria Canins (ita)   Sandra Kratz-Schumacher (ger)  
1986       Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Janelle Parks (usa)   Alla Iakovleva (urs)  
1987       Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Heleen Hage (ned)   Connie Meijer (ned)  
1989       Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Catherine Marsal (fra)   Maria Canins (ita)  
1990       Catherine Marsal (fra)   Ruthie Matthes (usa)   Luisa Seghezzi (ita)  
1991       Leontien Zijlaard-Van Moorsel (ned)   Inga Thompson-Benedict (usa)   Alison Sydor (can)  
1993       Leontien Zijlaard-Van Moorsel (ned)   Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Laura Charameda (usa)  
1994       Monica Valen-Valvik (nor)   Patsy Maegerman (bel)   Jeannie Golay (usa)  
1995       Jeannie Longo-Ciprelli (fra)   Catherine Marsal (fra)   Edita Pucinskaite (ltu)  
1996       Barbara Heeb (sui)   Rasa Polikeviciute (ltu)   Linda Jackson (can)  
1997       Alessandra Cappellotto (ita)   Elizabeth Tadich (aus)   Catherine Marsal (fra)  
1998       Diana Ziliute (ltu)   Leontien Zijlaard-Van Moorsel (ned)   Hanka Kupfernagel (ger)  
1999       Edita Pucinskaite (ltu)   Anna Millward-Wilson (aus)   Diana Ziliute (ltu)  
2000       Zinaida Stahurskaya (blr)   Chantal Beltman (ned)   Madeleine Lindberg (swe)  
2001       Rasa Polikeviciute (ltu)   Edita Pucinskaite (ltu)   Jeannie Longo-Ciprelli (fra)  
2002       Susanne Ljungskog (swe)   Nicole Brändli (sui)   Joana Somarriba Arrola (esp)  
2003       Susanne Ljungskog (swe)   Mirjam Melchers-Van Poppel (ned)   Nicole Cooke (gbr)  
2004       Judith Arndt (ger)   Tatiana Guderzo (ita)   Anita Valen-De Vries (nor)  
2005       Regina Schleicher (ger)   Nicole Cooke (gbr)   Oenone Wood (aus)  
2006       Marianne Vos (ned)   Trixi Worrack (ger)   Nicole Cooke (gbr)  
2007       Marta Bastianelli (ita)   Marianne Vos (ned)   Giorgia Bronzini (ita)  
2008       Nicole Cooke (gbr)   Marianne Vos (ned)   Judith Arndt (ger)  
2009       Tatiana Guderzo (ita)   Marianne Vos (ned)   Noemi Cantele (ita)  
2010       Giorgia Bronzini (ita)   Marianne Vos (ned)   Emma Johansson (swe)  
2011       Giorgia Bronzini (ita)   Marianne Vos (ned)   Ina-Yoko Teutenberg (ger)  
2012       Marianne Vos (ned)   Rachel Neylan (aus)   Elisa Longo Borghini (ita)  
2013       Marianne Vos (ned)   Emma Johansson (swe)   Rossella Ratto (ita)  
2014       Pauline Ferrand-Prévot (fra)   Lisa Brennauer (ger)   Emma Johansson (swe)  
2015       Elizabeth Deignan (Armitstead) (gbr)   Anna Van Der Breggen (ned)   Megan Guarnier (usa)  
2016       Amalie Dideriksen (den)   Kirsten Wild (ned)   Lotta Lepistö (fin)  
2017       Chantal Blaak (ned)   Katrin Garfoot (aus)   Amalie Dideriksen (den)  
2018       Anna Van Der Breggen (ned)   Amanda Spratt (aus)   Tatiana Guderzo (ita)